Aktiviteter hösten 2020

Nu är sommaren här och EnergiNätverk Sverige vill önska er en trevlig semester och passa på att presentera några av höstens komma aktiviteter!

 

EnergiPuls 27 augusti – Hur ser framtidens elmarknad ut?

Följ med på ett modererat samtal med Energimarknadsinspektionens (Ei:s) chefsekonom, Therese Hindman Persson, där vi diskuterar framtidens flexibla elsystem med kunden i centrum.

Den närmsta tiden avgörs frågorna då stora delar av de föreslagna lagändringarna ska vara genomförda senast den 1 januari 2021. Ei har en central roll i arbetet.

Vad är det som förändras och hur påverkar det energimarknaden och kunderna?

Anmäl dig här!

 

EnergiPuls september – Europeiska trafikantveckan

Kommande EnergiPuls med fokus på transportfrågor efter den årliga Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week). Detaljerat schema kommer!

 

EnergiPuls oktober – Kompletterande krav i byggreglerna för byggnaders energiprestanda

Under EnergiPulsen i oktober kommer Tomas Berggren och Mehmet Bulut från Energimyndigheten berätta om uppdraget de utför tillsammans med Boverket om att utreda och föreslå kompletterade energikrav för byggnader i och med att Boverkets nya energihushållningsregler träder i kraft den 1 september.

 

EnergiPuls november – Koldioxidavskiljning i Värtan

Infångning av och lagring av koldioxid från bioenergianläggningar, så kallad bio-CCS, ses som en möjlighet att minska mängden växthusgaser i atmosfären. Vid ett seminarium i november kommer representanter från Stockholm Exergi att berätta om det arbete som pågår med bio-CCS i Värtaverket i Stockholm. Även möjlig utformning av styrmedel för finansiering av bio-CCS kommer att diskuteras.

 

Datum, tid och plats kommer med inbjuda till respektive Energipuls.

Om du har önskemål på  ämnen för kommande träffar hör gärna dig till vår info mejl, info@energinatverk.se

Vi ses till hösten och hoppas att ni får en riktigt fin sommar!