24 mar EnergiPuls: Energikommissionens 12 slutsatser – Hur vill regeringen tänka kring din industri framöver?

Energikommissionen har nyligen utrett hur Sveriges energisystem ska se ut från 2025 och framåt – hur kommer dess arbete påverka oss som arbetar med energi framöver? Bo Diczfalusy, före detta kanslichef för Energikommissionen och nu departementsråd i Miljö- och energidepartementet, har erbjudit sig att berätta för oss vad kommissionen kom fram till och hur han tror detta vill påverka olika industrier i den spännande  perioden vi har framför oss.

Bo vill berätta i någon detalj vad kommissionen kom fram till inom energieffektivisering, förnyelsebar energiproduktion samt eldistribution och –marknad. Även om ingen kan förutse framtiden vill Bo rita upp grova skisser på hur han tror kommissionens arbeta vill påverka lagstiftning och andra offentliga insatser. Denna EnergiPuls ska därför även vara intressant för fastighetsbranschen, mikroproduktionsexperter, smarta hem erbjudare och andra ”nya” teknologier för även om kommissionens arbete kanske inte täckte dessa områden i detalj så är det bra att veta om dessa sektorer  behöver göra ansträngningar för att påverka policy i fall dom känner sig underrepresenterade.

Det blir anledning till flera frågor så att våra medlemmar förstår bättre hur de ska planera för framtiden och om nödvändig – kommunicera med lagstiftare.

Varmt välkommen!

Program
Tid: Fredagen den 24 mar, klockan 8.00-9.00. (Frukost serveras från 07.30)
Plats:Kungl. Myntkabinettet, Slottsbacken 6, 111 30 Stockholm (tunnelbana station Gamla Stan eller Kungsträdgården)
Kostnad:Gratis för medlemmar i EnergiNätverk Sverige
800 SEK för övriga (exkl. moms)

Kommentera