20 jun EnergiPuls: Fråga batteriexperterna vad du behöver göra inför batterirevolutionen!

Northvolt, som arbetar dag och natt med att etablera en batterifabrik i Sverige, har sagt ja till att ge oss i EnergiNätverk Sverige en unik chans att höra hur batterier kommer påverka våra olika branscher.

För dom som inte har hunnit läsa nyheterna: Northvolt ska bygga en giga(ntisk) batterifabrik för att svara på den snabbt växande efterfrågan efter batterier i Europa. Bo Normark, som sitter  i Northvolts advisory board och är en tungviktare med bakgrund inom smarta elsystem, och Anton Ekeström, Director Business Development på Northvolt med bakgrund från ABB’s elnätsprodukter, kommer att ge en kort introduktion till batterier och Northvolt innan vi öppnar upp för frågor från deltagarna.

Vi uppmanar deltagare att förbereda frågor i förväg och om möjligt skicka in dom till mejladressen nedan.

Exempel på frågor Bo och Anton kan svara på:

  • Hur kan jag få kompetens inom batterier? Finns det böcker, kurser eller annat material tillgängligt?
  • Vad för arbete finns det på standardisering av batterier inom de olika branscherna? T.ex. laddstandarder för fordon, standarder för integration av batterier i elnätet, etc.
  • Vad för affärsmodell kommer finnas för batterier i lägenheter, eller flerbostadshus och när blir denna affärsmodell gynnsam?
  • Hur kommer batterier påverka elnätet?
  • Vad är prisestimatet på batterier och vad är dom kritiska prispunkterna och när inträffar dessa?

Det snabba prisfallet på batterier kommer beröra alla oss som arbetar med energi, direkt eller indirekt. Detta seminariet är därför viktigt för alla i EnergiNätverk Sverige. Batterier kommer snabbt, så kom och lär dig hur du skal förbereda dig inför ”batteriåldern”.

Välkommen och sprid gärna denna inbjudan vidare – icke-medlemmar är också välkomna!

P.S. Om du har önskan på tema för framtidiga EnergiPulsar eller återkoppling på tidigare evenemang, skicka oss ett mejl: info@energinatverk.se

Program
Tid: Tisdagen den 20 juni klockan 08.00. - 09.00. (Frukost serveras från 07.30)
Plats:Repslagargatan 15, 118 46 Stockholm (hörsalen på K.A. Almgren Sidenväveri) T-bana Slussen, evt. Stockholms Södra
Kostnad:Gratis för medlemmar i EnergiNätverk Sverige
800 SEK för övriga (exkl. moms)

Kommentera