EnergiPuls den 27 augusti: Hur ser framtidens elmarknad ut?

Följ med på ett modererat samtal med Energimarknadsinspektionens* (Ei:s) chefsekonom, Therese Hindman Persson, där vi diskuterar framtidens flexibla elsystem med kunden i centrum.

Energilager, energigemenskaper, aggregering och elnätägarnas förändrade roller, är några av de viktiga områden som EU:s nya elmarknadsdirektiv behandlar. Som en direkt konsekvens av direktivet, förändras just nu spelreglerna på Sveriges energimarknad. Ambitionen med förändringarna är att uppnå en elmarknad där kunden deltar mer aktivt och kan dra nytta av fördelarna med ny teknik för en mer flexibel energianvändning.

Den närmsta tiden avgörs frågorna då stora delar av de föreslagna lagändringarna ska vara genomförda senast den 1 januari 2021. Ei har en central roll i arbetet.

Vad är det som förändras och hur påverkar det energimarknaden och kunderna?

*Energimarknadsinspektionen ser till att svenska energiföretag följer lagar och regler och ansvarar bland annat för tillståndsprövning för el- och gasnät.

 

Talare:        Therese Hindman Persson

Tid:              Torsdag  27 Augusti kl. 8.00-9.00

Plats:           Webbseminarium

 

Anmälan görs som vanligt nedan. När sista dagen för anmälan har passerat kommer ett mejl men möjlighet att ansluta till webbseminariet skickas ut.

Sista dag för anmälan är den 24 Augusti.

EnergiPulsen är gratis för medlemmar. Icke-medlemmar betalar 1 000 kr exkl. moms.

Anmälan görs nedan, ha lite tålamod det tar några sekunder innan du får en bekräftelse på sidan på att du är anmäls.

Tack för din registrering! Var snäll kolla i din mail efter en bekräftelse.
Något gick fel. Dubbelkolla så du inte har glömt bort ett fält!
Registrera