EnergiPuls 18 november: läget på elmarknaden – nuläge och åtgärder för att hantera de höga elpriserna

Efter många år av relativt stabila och låga elpriser är läget nu annorlunda och EU drabbas av en energikris. Vi ser både stora variationer i elpris mellan norra och södra Sverige och särskilt i södra Sverige stora variationer mellan timmar och dygn. Vad beror detta på och vad kan vi göra för att hantera och dämpa höga elpriser? Det kommer vi få lära oss mer av i denna EnergiPuls.

Mikael Odenberger från Profu kommer att inleda med en analys av elprisernas utveckling senaste året och ge exempel på hur effektiva olika åtgärder är för att sänka elpriserna. Sedan kommer Erik Thornström på Energiföretagen Sverige berätta om EU:s krisinterventionsförordning och ge en översikt av nationella åtgärder. Slutligen kommer Mathias Normand på Energimyndigheten berätta om deras kampanj för minskad elanvändning.

Talare: Mikael Odenberger – Profu, Erik Thornström – Energiföretagen Sverige, Mathias Normand – Energimyndigheten

Tid: fredag 18 november kl. 8.00-9.00

Plats: Webbseminarium

Anmälan görs som vanligt nedan, ha lite tålamod det tar några sekunder innan du får en bekräftelse på sidan att du är anmäld. När sista dagen för anmälan har passerat kommer länk till webbseminariet att skickas ut.

Sista dag för anmälan är onsdag 16 november.

EnergiPulsen är gratis för medlemmar. Icke-medlemmar betalar 1 000 kr exkl. moms. Är det första gången du deltar är pulsen utan kostnad.

Välkomna!

Tack för din registrering! Var snäll kolla i din mail efter en bekräftelse.
Något gick fel. Dubbelkolla så du inte har glömt bort ett fält!
Är du medlem?
Registrera