EnergiPuls 20 januari: Beken-metodiken – är det lösningen på Sveriges höga elpriser?


Elpriserna är höga i Sverige – men måste det vara så? Beken-metodiken är en alternativ metod för att skilja på prissättningen av el på den svenska marknaden och priset på den el som handlas över gränserna. Liknande modeller har redan införts i Portugal, Spanien och Polen. Men det finns invändningar. Både gällande lagstiftningen inom EU och huruvida Beken-metodiken påverkar incitamenten att investera i ny elproduktion eller att spara el när priset är högt.

Vid pulsen presenterar Bengt Ekenstierna sin metodik. Den kommenteras och diskuteras därefter av elmarknadsanalytikern Mats Nilsson och Svk´s chefsstrateg Niclas Damsgaard.

Talare: Bengt Ekenstierna – initiativtagare till Beken-metodiken, Mats Nilsson – Elmarknadsanalytiker och docent i miljöekonomi, Niclas Damsgaard – Chefsstrateg på Svenska kraftnät

Tid: fredag 20 januari, 8:00-9:00

Plats: Webbseminarium

Anmälan görs som vanligt nedan, ha lite tålamod det tar några sekunder innan du får en bekräftelse på sidan att du är anmäld. När sista dagen för anmälan har passerat kommer länk till webbseminariet att skickas ut.

Sista dag för anmälan är onsdag 18 januari.

EnergiPulsen är gratis för medlemmar. Icke-medlemmar betalar 1 000 kr exkl. moms. Är det första gången du deltar är pulsen utan kostnad.

Välkomna!

Tack för din registrering! Var snäll kolla i din mail efter en bekräftelse.
Något gick fel. Dubbelkolla så du inte har glömt bort ett fält!
Är du medlem?
Registrera