EnergiPuls 30 september: Fit for 55

EUs klimatpaket ”Fit for 55” – vad innebär det?

I somras presenterade EU-kommissionen ett omfattande lagstiftningspaket med målet att minska växthusgaserna inom EU med 55 % till 2030 jämfört med 1990 års nivå. Paketet kallas ”Fit for 55”  och innehåller bland annat tuffare mål för nationella utsläpp av växthusgaser, förnybar energi, energieffektivisering, klimattullar och att fler sektorer ska ingå i handeln med utsläppsrätter. Förslagen kommer nu förhandlas intensivt i ministerrådet och Europaparlamentet det närmaste året.

Vid denna puls får du en övergripande bild av vad ”Fit for 55” innebär av Anna Törner som är gruppchef för energienheten på regeringskansliet, samt kommentarer från Jesper Gyberg, klimatpolicyansvarig på Svenskt Näringsliv och Erik Thornström, styrmedels- och skatteansvarig på Energiföretagen Sverige. Det kommer att finnas utrymme för frågor och diskussion.

Talare:         Anna Törner, Jesper Gyberg och Erik Thornström    

Tid:              Torsdag 30 september kl. 8.00-9.00

Plats:           Webbseminarium

Anmälan görs som vanligt nedan, ha lite tålamod det tar några sekunder innan du får en bekräftelse på sidan att du är anmäld. När sista dagen för anmälan har passerat kommer ett mejl men möjlighet att ansluta till webbseminariet skickas ut.

Sista dag för anmälan är den 28 september.

EnergiPulsen är gratis för medlemmar. Icke-medlemmar betalar 1 000 kr exkl. moms.

Välkomna!

Tack för din registrering! Var snäll kolla i din mail efter en bekräftelse.
Något gick fel. Dubbelkolla så du inte har glömt bort ett fält!
Registrera